Czy opłaca się jechać szybciej?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kabanos
    RS
    • 2011
    • 4544
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez zepter00
    Pozostaje tylko mieć nadzieję, że policja kiedyś zacznie brać się nie tylko za szybkościowców ale i za książąt lewego pasa. :?
    Poza akcjami na pokaz, to jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś dostał mandat za jazdę lewym pasem. :|

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• eaglemirek
      RS
      • 2010
      • 14116
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez zepter00
      Pozostaje tylko mieć nadzieję, że policja kiedyś zacznie brać się nie tylko za szybkościowców ale i książąt lewego pasa. :?
      Raz już widziałem na S1 przed Tychami jak Policja dogoniła takiego Matiza i zatrzymała ale czy to sie skończyło to już nie wiem ale myślę że coś do myślenia na przyszłość pozostało w jego mózgownicy :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• WIELKIBONGO
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1594
        • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Big
        Podaj proszę podstawę prawną
        To skoro Ty jestes taki świety i praworządny to podaj mi podstawe prawną (konkretny artykuł) który wyznacza mi ile metrów przed wyprzedzaniem mam zjechać na lewy pas i ile metrów po wyprzedzeniu pojazdu na prawym pasie mam zjechac na prawy. Bo moze ja po prostu zaczynam wcześnie manewr wyprzedzania i późno go kończę????

bo skoro mamy tak pierdzielić bez sensu co jest w PoRD to chyba rozmowa nie ma sensu
        kazdy umie czytać i wie (przynajmniej powinien :lol wiedziec co tam jest napisane

i zaręczam Ci że jazda lewym pasem w momencie gdy nie ma innego pojazdu w zasiegu wzroku za mna dla mnie nie jest wykroczeniem

i tyle w temacie

P.S.1 powiem Ci jeszcze w sekrecie Big że mam ustawione jako dzienne halogeny z obniżoną siłą świecenia do 50% :diabelski_usmiech

tylko ciiiiiiiiiii

i tak jak Szkoda i Enriquez tez zjadę zawsze gdy ktoś sie do mnie będzie zbliżał :lol:

zaręczam to
        NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
        PÓŹNIEJ BYŁ BKD
        BYŁA TEŻ CEGA
        A TERAZ JEST SUPERB CBBB
        MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• eaglemirek
          RS
          • 2010
          • 14116
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez WIELKIBONGO
          kazdy umie czytać i wie (przynajmniej powinien :lol: ) wiedziec co tam jest napisane
          Święte słowa tylko jak widzę ich nie rozumiesz :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• WIELKIBONGO
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1594
            • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez eaglemirek
            Święte słowa tylko jak widzę ich nie rozumiesz
            rozgryzłeś mnie :lol:

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
            PÓŹNIEJ BYŁ BKD
            BYŁA TEŻ CEGA
            A TERAZ JEST SUPERB CBBB

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

WIELKIBONGO, jedziesz lewym pasem, powiedzmy że cię doganiam jadąc prawym pasem, ty zjeżdżasz na prawy pas i zmuszasz mnie do wyprzedzenia ciebie, ok, wyprzedzm lewym i zjeżdżam na prawy a ty co robisz? Dalej wsakujesz na lewy pas i tak dalej smigasz lewym pasem?

Druga opcja, jedziesz lewym pasem a ja cie doganiam prawym pasem a ty mimo wszystko jedziesz dalej lewym przez co zmuszasz mnie albo do zlamania prawa i wyprzedzam cie prawym.

Często widuje jas lewym pasem leci koleś i albo się kapnie że ktoś się zbliża do niego albo jedzie lewym i nic go nie obchodzi co się z tyłu dzieje, często takich pojebów wyprzedzam prawym pasem mając często i 180 na liczniku, strasznie mnie wqrwiają takie osoby...
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• WIELKIBONGO
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1594
                • Superb II (3T4)

piramida, odpowiedzi sa bardzo proste i logiczne :diabelski_usmiech
                widząc,że się do mnie zbliżasz obojętnie którym pasem ruchu zjeżdżam na prawy i Cie przepuszczam

jeżeli jestes szybszy to droga wolna i bezproblemowa

a to czy zjeżdżam na lewy pas po Twoim manewrze zależy od dwóch bardzo podstawowych rzeczy:
                1. jeżeli na prawym pasie są koleiny że moja jazda i prędkość stwarza dla mnie zagrożenie to zjeżdzam na lewy, który jest z reguły równiejszy :lol:
                2. rzadko kiedy będziemy tylko we dwóch na odcinku drogi więc zjeżdżam na lewy żeby wyprzedzić tych którzy jada prawym

uwierz mi,że jak jade lewym to nie z prędkością 80 km/h :twisted:

nigdy mi sie jeszcze nie zdarzyło,żebym kogos zmusił do zwolnienia swoim brakiem zainteresowania sie tym co sie dzieje z tyłu
                jedyna mozliwość to taka,że na prawym pasie jadą samochodu i ja tez wyprzedzam więc nie bede uciekał na prawy pas i gwałtownie heblował.Jak tylko prawy pas jest wolny przepuszczam tego który jedzie szybciej

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                BYŁA TEŻ CEGA
                A TERAZ JEST SUPERB CBBB

Komentarz

• ketivv
                  L&K
                  • 2011
                  • 1155

i zaręczam Ci że jazda lewym pasem w momencie gdy nie ma innego pojazdu w zasiegu wzroku za mna dla mnie nie jest wykroczeniem
                  Prawo o Ruchu Drogowym Art. 16. poz. 4

"“Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni.” Należy jednak zwrócić uwagę na to, że przepis ustala obowiązek jazdy przy prawej krawędzi, zaś ewentualna jazda w oddaleniu od tej krawędzi wynika z określenia możliwie blisko. A zatem, jeżeli nie ma żadnych okoliczności uzasadniających jazdę drugim lub trzecim pasem ruchu, kierujący musi zajmować prawy pas (“trzymać się” go)"

(Fot.: PD@N 417-33 jm) Pytanie: Na drogach obserwujemy kierowców uporczywie trzymających się lewego pasa ruchu. Nawet w sytuacji, gdy obok mają pusty pas. W ośrodkach szkolenia kandydaci na kierowców dowiadują się, że obowiązkowo powinni trzymać się jak najbliżej...

Komentarz

• parasite
                    L&K
                    • 2011
                    • 1368

WIELKIBONGO, rozumiem, że jedziesz cały czas wpatrzony w wsteczne lusterko? Bo jak inaczej zauważysz gościa zasuwającego 300 na motocyklu i nie zmuszasz go do hamowania, szczególnie jak np. w danym momencie jest lekki łuk?
                    Dla mnie to jest proste jak budowa cepa. Nic nie jedzie po prawym przez najbliższe kilkaset metrów to wracam nawet z 3 pasa na skrajny prawy.
                    AGR 112KM, 232Nm
                    Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

zaręczam Ci że jazda lewym pasem w momencie gdy nie ma innego pojazdu w zasiegu wzroku za mna dla mnie nie jest wykroczeniem
                      fajne podejście. A jak dla kogoś zgwałcenie dziecka nie jest przestępstwem, to co wtedy kolego
                      Własne prawo to ty sobie możesz ustalać we własnym domu i to też nie do końca.
                      No i na koniec najważniejsze - na takim poziomie dyskusji z tobą prowadzić nie będę bo mija się to z celem.
                      Czarny Elegance

Komentarz

• WIELKIBONGO
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1594
                        • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Big
                        A jak dla kogoś zgwałcenie dziecka nie jest przestępstwem, to co wtedy kolego
                        a ja gratuluje Ci trafności porównania

trzeba mieć najeb... pod sufitem żeby dawać takie porównanie

gratuluje dobrego samopoczucia

dla mnie dyskusja z Toba zgodnie z pewnym powiedzeniem już sie skończyła

dzięki za uwagę z twojej strony

P.S.1 od mojego domu synku się odpierd......,zrozumiałeś??
                        ja nie szargam Twojej rodziny

[ Dodano: Sro 14 Lis, 12 23:07 ]
                        parasite, przede wszystkim wszystkim w naszym pięknym kraju jazda na motocyklu z taką prędkością jak podałeś w przykładzie raczej nie jest możliwa

tym bardziej na łuku drogi

i w jednym się z Tobą zgadzam,jak nic nie jedzie w odległościu kilkuset metrów do przodu to też zjeżdżam na prawy

ale jak mam na 100 metrach dwa razy zmieniać pas to sobie odpuszczam :lol:

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                        PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                        BYŁA TEŻ CEGA
                        A TERAZ JEST SUPERB CBBB

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

łomatko...
                          zero zrozumienia, nie dziwne, że taki syf na drodze
                          podziękował
                          saport techniczny baj DGW
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm