Zamieszczone przez zepter00
Czy opłaca się jechać szybciej?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez zepter00Pozostaje tylko mieć nadzieję, że policja kiedyś zacznie brać się nie tylko za szybkościowców ale i książąt lewego pasa. :?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPodaj proszę podstawę prawną
bo skoro mamy tak pierdzielić bez sensu co jest w PoRD to chyba rozmowa nie ma sensu
kazdy umie czytać i wie (przynajmniej powinien :lolwiedziec co tam jest napisane
i zaręczam Ci że jazda lewym pasem w momencie gdy nie ma innego pojazdu w zasiegu wzroku za mna dla mnie nie jest wykroczeniem
i tyle w temacie
P.S.1 powiem Ci jeszcze w sekrecie Big że mam ustawione jako dzienne halogeny z obniżoną siłą świecenia do 50% :diabelski_usmiech
tylko ciiiiiiiiiii
i tak jak Szkoda i Enriquez tez zjadę zawsze gdy ktoś sie do mnie będzie zbliżał :lol:
zaręczam toNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
WIELKIBONGO, jedziesz lewym pasem, powiedzmy że cię doganiam jadąc prawym pasem, ty zjeżdżasz na prawy pas i zmuszasz mnie do wyprzedzenia ciebie, ok, wyprzedzm lewym i zjeżdżam na prawy a ty co robisz? Dalej wsakujesz na lewy pas i tak dalej smigasz lewym pasem?
Druga opcja, jedziesz lewym pasem a ja cie doganiam prawym pasem a ty mimo wszystko jedziesz dalej lewym przez co zmuszasz mnie albo do zlamania prawa i wyprzedzam cie prawym.
Często widuje jas lewym pasem leci koleś i albo się kapnie że ktoś się zbliża do niego albo jedzie lewym i nic go nie obchodzi co się z tyłu dzieje, często takich pojebów wyprzedzam prawym pasem mając często i 180 na liczniku, strasznie mnie wqrwiają takie osoby...superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
piramida, odpowiedzi sa bardzo proste i logiczne :diabelski_usmiech
widząc,że się do mnie zbliżasz obojętnie którym pasem ruchu zjeżdżam na prawy i Cie przepuszczam
jeżeli jestes szybszy to droga wolna i bezproblemowa
a to czy zjeżdżam na lewy pas po Twoim manewrze zależy od dwóch bardzo podstawowych rzeczy:
1. jeżeli na prawym pasie są koleiny że moja jazda i prędkość stwarza dla mnie zagrożenie to zjeżdzam na lewy, który jest z reguły równiejszy :lol:
2. rzadko kiedy będziemy tylko we dwóch na odcinku drogi więc zjeżdżam na lewy żeby wyprzedzić tych którzy jada prawym
uwierz mi,że jak jade lewym to nie z prędkością 80 km/h :twisted:
nigdy mi sie jeszcze nie zdarzyło,żebym kogos zmusił do zwolnienia swoim brakiem zainteresowania sie tym co sie dzieje z tyłu
jedyna mozliwość to taka,że na prawym pasie jadą samochodu i ja tez wyprzedzam więc nie bede uciekał na prawy pas i gwałtownie heblował.Jak tylko prawy pas jest wolny przepuszczam tego który jedzie szybciejNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WIELKIBONGOi zaręczam Ci że jazda lewym pasem w momencie gdy nie ma innego pojazdu w zasiegu wzroku za mna dla mnie nie jest wykroczeniem
"“Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni.” Należy jednak zwrócić uwagę na to, że przepis ustala obowiązek jazdy przy prawej krawędzi, zaś ewentualna jazda w oddaleniu od tej krawędzi wynika z określenia możliwie blisko. A zatem, jeżeli nie ma żadnych okoliczności uzasadniających jazdę drugim lub trzecim pasem ruchu, kierujący musi zajmować prawy pas (“trzymać się” go)"
Komentarz
-
-
WIELKIBONGO, rozumiem, że jedziesz cały czas wpatrzony w wsteczne lusterko? Bo jak inaczej zauważysz gościa zasuwającego 300 na motocyklu i nie zmuszasz go do hamowania, szczególnie jak np. w danym momencie jest lekki łuk?
Dla mnie to jest proste jak budowa cepa. Nic nie jedzie po prawym przez najbliższe kilkaset metrów to wracam nawet z 3 pasa na skrajny prawy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WIELKIBONGOzaręczam Ci że jazda lewym pasem w momencie gdy nie ma innego pojazdu w zasiegu wzroku za mna dla mnie nie jest wykroczeniem
Własne prawo to ty sobie możesz ustalać we własnym domu i to też nie do końca.
No i na koniec najważniejsze - na takim poziomie dyskusji z tobą prowadzić nie będę bo mija się to z celem.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigA jak dla kogoś zgwałcenie dziecka nie jest przestępstwem, to co wtedy kolego
trzeba mieć najeb... pod sufitem żeby dawać takie porównanie
gratuluje dobrego samopoczucia
dla mnie dyskusja z Toba zgodnie z pewnym powiedzeniem już sie skończyła
dzięki za uwagę z twojej strony
P.S.1 od mojego domu synku się odpierd......,zrozumiałeś??
ja nie szargam Twojej rodziny
[ Dodano: Sro 14 Lis, 12 23:07 ]
parasite, przede wszystkim wszystkim w naszym pięknym kraju jazda na motocyklu z taką prędkością jak podałeś w przykładzie raczej nie jest możliwa
tym bardziej na łuku drogi
i w jednym się z Tobą zgadzam,jak nic nie jedzie w odległościu kilkuset metrów do przodu to też zjeżdżam na prawy
ale jak mam na 100 metrach dwa razy zmieniać pas to sobie odpuszczam :lol:NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
Komentarz